האיש שניצח את הסטטיסטיקה

כבר כשנולד אריאל (שם בדוי, אבל זה כלום לעומת כל הנתונים הבדויים – שלא לומר המצוצים מן האצבע – שיבואו בהמשך הסיפור) ידעו הוריו שהוא נולד לגדולות.

אריאל נולד כבר בחודש השמיני – ובכך הקדים את זמנו. למרות הלידה המוקדמת שקל אריאל 3.560 ק"ג – כחצי ק"ג מעל משקל הלידה הממוצע בישראל.

הוריו של אריאל הבינו כי לבנם התחלה מצוינת. כדי לשפר את סיכוייו לנצח את הסטטיסטיקה, הם קראו לו בשם אריאל – שם בעל חמש אותיות, מעבר לממוצע השמות לבנים בישראל שעמד באותה תקופה על ארבע אותיות.

ועוד עזרה קטנה  נתנו לו הוריו – הם השיגו אישור מיוחד מהרב למול אותו כבר בגיל שבעה ימים.

אריאל גדל במהירות מפתיעה והגשים את כל הציפיות שתלו בו הוריו. הוא חייך כבר בגיל שלושה שבועות (שלושה שבועות לפני הממוצע), התהפך מהבטן לגב בגיל שישה שבועות (חודשים שלמים לפני הממוצע), ישב בגיל עשרה שבועות (כנ"ל) והלך בגיל תשעה חודשים (שלושה חודשים לפני הממוצע).

כשרשמה אותו אמו לפעוטון בגיל שנה וחמישה חודשים הוא היה גם הילד הצעיר ביותר וגם הילד המגודל ביותר בפעוטון בו זמנית. הגננת הרבתה בשבחים על התפתחותו המהירה של אריאל מבחינה פיזית ושכלית. מיותר לציין שהוא היה מושא הקנאה של כל שאר ההורים לילדים בפעוטון.

נדלג על כמה שנים (כי בסה"כ את מי מעניין ילד בגן אם הוא לא הילד שלכם של קרוביכם או של חבריכם?) ונגיע בזריזות לגיל ארבע וחצי – בו למד אריאל לקרוא ולכתוב וגם קצת חשבון – שנה וחצי מוקדם יותר מהממוצע בישראל!

כמובן שאריאל התחיל את כיתה א` בגיל הצעיר להדהים של חמש שנים וחמישה חודשים. הילד נודע ברחבי בית הספר והשכונה כילד שהקדים את זמנו. ללא כל ספק היה אריאל התלמיד הטוב ביותר בכיתה ובאופן יוצא דופן היה גם המהיר ביותר – עד כדי כך שבשיעור ספורט המורה להתעמלות לא התאפקה ומדדה את הזמן שבו רץ 100 מטר – 19.2 שניות – מהיר יותר בשנייה שלמה מהממוצע לילדים בגילו!

לא פלא שבכיתה ב` אותר אריאל כמחונן וזכה לשיעורי העשרה ולחוגים רבים. בכיתה ח` כבר התחיל אריאל ללמוד באוניברסיטה במסגרת תוכנית המחוננים, ובמהלך כיתה י"א הוא סיים תואר ראשון במתמטיקה בציון 93.2 – כך שהוא גם סיים את התואר בגיל צעיר יותר בחמש שנים מהממוצע וגם בציון גבוה יותר ב-12.3 נקודות מהממוצע באותה אוניברסיטה לאותה שנה!

אריאל הוכר ע"י הצבא כמתמטיקאי מצטיין, וכך מיד לאחר גיוסו (בגיל 17.5 – חצי שנה מוקדם מהממוצע) הוא שובץ ביחידה סודית בחיל המודיעין  שם טיפס בסולם הדרגות ולאחר קורס קצינים (אותו סיים בהצטיינות) זכה לדרגת סגן שלושה חודשים מהר יותר מהממוצע.

כמובן שהוריו של אריאל רוו נחת מהתקדמותו המטאורית ולא היה גבול לאושרם כאשר אריאל הודיע על נישואיו לחברתו בגיל המדהים של 20.3 – 6 שנים ושלושה חודשים מוקדם יותר מגיל הנישואים הממוצע לגברים בישראל באותה תקופה. לא רק זאת, אלא שהנישואים התקיימו לאחר היכרות של שלושה חודשים בלבד – שנה וחצי פחות מהממוצע.

החתונה התקיימה בפאר רב. לטכס הוזמנו 573 אורחים – 173 יותר מהממוצע – וההורים המאושרים אפילו שקלו להזמין שני רבנים שיקדשו את הזוג הצעיר (אחד יותר מהממוצע),  אך מכיוון שהסתבר שהדבר מנוגד להלכה נאלצו להסתפק בכך שאריאל שבר שלוש כוסות במהלך הטכס ( שתיים יותר מהממוצע – למרות שהשתיים האחרונות נשברו בטעות תוך כדי ריקוד סוער קרוב מדי לשולחנות).

אריאל המשיך להכות את הסטטיסטיקה – לזוג המאושר נולדו 3 ילדים (זוג תאומים ועוד בת חמודה) – 0.8 יותר מלזוג הממוצע לפי ארץ המוצא וההשכלה של אריאל ואשתו.

לאחר השחרור מהצבא אריאל השתלב חיש קל בחברת הייטק מובילה וזכה למשכורת הגבוהה פי 2.5 מהשכר הממוצע במשק.

אך לא הכל התנהל על מי מנוחות – מסתבר שלאריאל היו גם שתי מאהבות (במקביל) – פי 1.5 יותר מהממוצע.

אשתו שחשדה בו שכרה לא פחות משלושה בלשים פרטיים לעקוב אחריו (פי שלושה מהממוצע) ולכל אחד מהם היא שילמה שכר הגבוה ב-30% מהממוצע לביצוע מעקבים מסוג זה.

הסוף היה כמעט צפוי… ערב אחד, לאחר שאריאל הודיע לאשתו כי הוא נשאר בעבודה כדי להשלים השקעה של 60 שעות עבודה בשבוע (20% יותר מהממוצע בהייטק) על מנת לקדם את הפרויקט שהיה בפיגור של שנתיים (רק 10% יותר מהממוצע) הוא פנה אל בית מאהבת א`, אך לתדהמתו הוא פגש שם פרט לא` גם את מאהבת ב`, אשתו ושלושה בלשים פרטיים.

אריאל חטף התקף לב במקום ומת מיד – בגיל הצעיר של 39 שנים ושלושה חודשים (וכך השלים רק 50% מתוחלת החיים הממוצעת של גברים בישראל).

הוריו של אריאל היו המומים מצער וישבו עליו "שבעה" שמונה ימים שלמים (14% יותר מהממוצע).

כך תמו חייו של האיש שניצח את הסטטיסטיקה (והקדים את זמנו).

ולנו נותר רק מוסר השכל אחד (מקורי, ובכל זאת גנוב): אם אדם עומד כשרגלו הימנית בדלי המכיל מי קרח ורגלו השמאלית בדלי המכיל מים רותחים – הרי בממוצע הוא מרגיש ממש נהדר.

שבת שלום!

2 תגובות על ״האיש שניצח את הסטטיסטיקה״

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: