כשהגיע גיא אג"ח הסוכן 008 העשוי ללא חת למשרדו בבוקר, קידמו את פניו – כמו בכל ט"ו בשבט – קערות מלאות פירות יבשים ואגוזים.
גיא אהב מאוד פירות יבשים. איזה סוכן חשאי מוכשר, רציני, חרוץ ובעל כריזמה לא אוהב פירות יבשים? הם טעימים, מתוקים, בריאים (יחסית. קצת יותר בריאים מעוגות) ומספקים לגוף שפע אנרגיה הדרושה כל כך לסוכנים חשאים שעבודתם דורשת שלא ינמנמו מול המחשב.
גיא זינק לפעולה נמרצת. הוא מיהר לאסוף פירות ואגוזים לצלחות אותן הוא נשא בזריזות ובנחישות לחדרו כדי שיוכל לאכול מהם במשך היום כולו. המהירות הייתה חיונית מכיוון שהסוכנות הייתה ידועה בעובדיה החמדנים שמיהרו לחסל כל כיבוד שהוצע להם. כשמדובר באוכל – סוכן לסוכן זאב.
(אם כי זאבים ודאי לא אוכלים פירות יבשים… או שכן? גיא לא היה בטוח בכך, אבל הוא לא התעכב לחשוב על כך כי הזמן היה קצר והמשימה הייתה בעלת חשיבות עליונה).
תוך דקות ספורות הוא הצליח למלא את חדרו בשלל רב. כעת הוא יכול היה להרשות לעצמו לרופף מעט את ההגנות (אבל כמובן לא יותר מדי – הוא תמיד היה ערני ופעל בלפחות 10% מחושיו. חוץ מבשעה שהוא ישן, או שהיה עייף, או רעב, או אכל) ולהתחיל לאכול.
בצורה מחושבת ומיומנת התחיל גיא לאכול מהתמרים, לאחר מכן עבר לתאנים, לשזיפים, לאגוזי המלך… ולפתע הוא נעצר. הוא הריח משהו חשוד!
ברגע הראשון הוא חשב שאולי משהו מהפירות שלקח היה מקולקל, אבל הרחה נוספת – קפדנית יותר – גילתה לו כי לא מדובר בריח של פרי רקוב או מקולקל. הריח היה בבירור ריח של רעל קטלני: ציאניד!
גיא תהה האם הוא כבר הורעל בלא ששם לב לכך ועליו כעת להזריק אטרופין ולפנות את עצמו לבית החולים הקרוב. באמצעות חושיו המחודדים וגוגל הוא בדק האם הוא סובל מסימני הרעלה והגיע למסקנה המשמחת שהוא עדיין לא הורעל. כנראה הרעל פוזר רק על חלק מהכיבוד – חלק אליו הוא עדיין לא הגיע.
הוא התחיל לחקור בשיטתיות ומהר מאוד הגיע למסקנה שריח הציאניד המסוכן מגיע מצלוחית השקדים. "השקדייה פורחת ושמש פז זורחת" – הוא פיזם לעצמו בציניות תוך שהוא זורק את כל השקדים הנגועים לפח.
הוא התחיל לתכנן כיצד לתפוס את סוכנת האויב הסקסית שללא ספק הרעילה את השקדים שלו, כשלפתע הוא הבין שאמנם הוא ניצל מסכנה, אך כל שאר הסוכנות עדיין תחת איום: הוא לקח את השקדים שלו מצלחת מרכזית וניגש איתם מיד לחדר שלו, שהיה ריק לחלוטין (הוא תמיד בדק את החדר היטב מיד לאחר שנכנס, מחשש או בתקווה שסוכנות אויב סקסיות מסתתרות שם). לא הייתה כל אפשרות שהשקדים הורעלו לאחר שהועברו לצלחתו ולכן המסקנה הלוגית (וגם ההגיונית) היחידה הייתה שקערת השקדים המרכזית הורעלה כולה.
גיא זינק מחדרו כפנתר, אך לא שכח לנעול את החדר כדי שאף אחד לא יוכל להרעיל את הפירות שנשארו לו (או לאכול אותם). הוא מיהר למשרדה של מ', עקף את גברת כספית מצחיקה וצעק אל מ' (בקול סמכותי ובוטח): "השקדים מורעלים! השקדים מורעלים!"
מ' הסתכלה אליו בתדהמה ואז אל צלחת הפירות שלה. היא שאלה אותו כיצד הוא יודע שהשקדים מורעלים וגיא מיהר להסביר כי נודף מהם ריח ציאניד. אבל מ', במקום לקרוא במערכת הכריזה לכולם לא לאכול מהשקדים רק חייכה ושאלה: "ומה לגבי המרציפן?"
מוסר השכל: לא כל רעל הוא רעיל (או שכן)
שבת שלום וט"ו בשבט שמח!
תודה ל- tootrees3 שהציעה לי לכתוב על גיא אג"ח והציאניד בשקדים
והרשומה המומלצת היא – ביקור בארץ 2018 – חלק ראשון – בבלוג של pappaquail
למען האמת זה ריח טוב, לטעמי… כנראה שאם ירעילו אותי בציאניד אמות מאושרת.
גם לדעתי זה ריח טוב 🙂
והיום אכלתי שקדים ושרדתי…
תודה וסוף שבוע נעים!
איזה שילוב יפה של סוכן וטו' בשבט מקסים שבת מבורכת
תודה ושבת מבורכת גם לך 🙂
מגניב, ואין כמו מרצפן. העיקר שאתה יצאת מזה בשן ועין 🙂
תודה. גם אני אוהב מרציפן 🙂 אני אפילו לא הייתי שם…
סוף שבוע נעים!
כבר שמעתי פעם שלציאניד יש ריח שקדים (ושלא כל אחד מסוגל להריח את זה) אבל לא ידעתי ששקדים גם מכילים אותו… מוזר.
המשך נעים וסופ"ש חמים 🙂
יש מעט מאוד ציאניד בשקדים מתוקים (=תרבותיים). בשקדי בר (מרים) יש כמות גדולה יותר. יש ציאניד גם בגלעינים של משמשים ככל הזכור לי.
תודה וסוף שבוע נעים לך 🙂
עכשיו אני מבינה למה מעולם לא חיבבתי שקדים… תודה גם לך על העשרת המידע 🙂
זאת לא באמת סיבה… אבל לטעם לא צריך סיבה 🙂
הוא בהחלט הציל אנשים רבים. או שלפחות ניסה. או שבעצם רצה את השקדים לעצמו.
הוא תמיד מציל אנשים רבים 🙂 ובעיקר את עצמו…
תודה וסוף שבוע נעים 🙂
הוא ממש יעיל הבחור אבל נראה לי שהוא לא עובד קשה מידי….. ואגב, לנו יש שקד שלא עבר הרכבה ואיננו אוכלים מפירותיו.
הוא מאוד יעיל – בעיקר בדמיונו…
תודה והמשך שבת נעימה 🙂
לא הבנתי 😦 חג ט"ו בשבט שמח 🙂
אין הרבה מה להבין… בשקדים יש מעט מאוד ציאניד. יש אנשים החוששים מכך.
תודה וט"ו בשבט שמח גם לך 🙂
אוקי. חג שמח 🙂
תודה 🙂
סוף שבוע נעים!
ללא ספק! גיא אג"ח ניחן בחושים מחודדים!
מסתבר שגם חוש הטעם
ללא ספק 🙂
תודה על הרעיון ועל התגובה והמשך שבוע נעים!
אכלתי שוקולד עם מרציפן בשבוע שעבר בחתונה (ושאר שוקולדים טעימים מאד!)
המיצוי משקדים מרים במרציפן מסתבר
שלא אמיגדלין אלא תוצר פרוק שלו בנזאלדהיד
https://he.m.wikipedia.org/wiki/בנזאלדהיד
גם אני אוהב מרציפן. תודה על המידע
ופירות יבשים אכלתי היום בטקס ט"ו בשבט
היה טעים מאד (וללא ספק! עדיף על נסטי אפרסק!)
למרות שחסרו לי אננס ופפאיה
נ.ב .חילקתי ל3 תגובות לאחר 2 נסיונות לתגובה
ארוכה שנבלעה… אני מניח שקשור לקושי
בחיבור לwifi אצלי (עברתי ל"נתונים לנייד")
זה החג היחיד שכל הכיבוד בו טבעוני 🙂
בהצלחנ עם ה-WIFI