באופן די צפוי לאמצע ינואר, החורף היכה בוורשה בכל עוזו. בעצם, ממש לא במלוא עוזו. הטמפרטורות היססו האם לרדת מתחת לאפס או להישאר מעליו. הגשם לא החליט אם הוא גשם קפוא או סתם גשם.
אני התאזרתי בסבלנות וחיכיתי לשלג. למרות שהוא עדיין לא הגיע קיצצתי בכמויות הגלידה והגדלתי במעט את כמויות המרק שאכלתי. אין כמו מרק חם בחורף – ולא צריך להיות בלש שביל לדעת את זה. (אבל בהחלט לא מזיק להיות בלש!)
באותו יום חמישי יצאתי לארוחת הצהרים מעט מאוחר מהרגיל – רק ב-12:15 – מכיוון שתעלומות משמעותיות הונחו על שולחני (והסתירו את השעון) וגם מכיוון שאכלתי קצת יותר עוגיות מהרגיל לאחר ארוחת הבוקר השנייה.
לכן לא היה פלא בכך שהרגשתי רעב מהרגיל כשהגעתי למסעדה. שאלתי את המלצר על מה הוא ממליץ היום ולהפתעתי הוא המליץ על מרק עדשים.
אני בהחלט אוהב מרק עדשים, אבל הייתי רעב וחיפשתי המלצה לאוכל. הסברתי את זה למלצר ומשום מה הוא התעקש שמרק עדשים זה אוכל. (הוא גם הסביר שיש בו הרבה שום. זה יכול להסביר את ה-:"משום מה").
"האם אתה מוזג את המרק או חותך אותו בסכין?" – שאלתי את המלצר באירוניה שרכשתי במהלך שנות החקירות הרבות.
"מוזג" – ענה המלצר – "אבל לא לכוס אלא לצלחת!"
היה משהו בתשובה שלו שגרם לי להרהר שוב. החלטתי לבדוק את הראיות מקרוב והזמנתי מנה של מרק עדשים.
המרק היה טעים וסמיך, אבל מצד שני הוא הכיל לא מעט נוזלים. ניסיתי ללעוס אותו, אבל לא היה הרבה מה ללעוס: העדשים נמשכו היישר אל תוך קיבתי. ניסיתי לשתות אותו אבל החוויה לא הייתה בדיוק כמו שתיית קפה, תה או יין: המרקם בהחלט היה פחות נוזלי.
הבנתי שהגורל (או המלצר) זימן לי תעלומה גדולה: האם מרק הוא אוכל או שתייה?
החלטתי להקדיש את כל משאביי לחקירה. אבל כמה אפשר לחקור על בטן ריקה? (נכון שהיא לא הייתה לגמרי ריקה, אבל גם לא לגמרי מלאה. למרות שמטבעי אני נוטה להסתכל על חצי הבטן המלאה עדיין הרגשתי רעב).
הזמנתי שניצל עם תפוחי אדמה (להשבעת הרעב) ועוד מנה של מרק עדשים (להמשך החקירה).
ערכתי השוואה מדוקדקת בין השניצל והמרק: שניהם היו טעימים ללא ספק, אבל בוודאות היה ביניהם שוני משמעותי: השניצל היה מוצק בהרבה מהמרק.
לא היה לי ספק אף לרגע שהשניצל הוא אוכל, אבל האם תנאי הכרחי להגדרת משהו כ-"אוכל" היא היותו מוצק?
אכלתי עוד קצת מהמרק ונאלצתי להודות שהוא משביע למדי. מבחינתי אוכל צריך להיות משביע ולכן ייתכן בהחלט שהמרק הוא אוכל.
אבל אולי מדובר בהכללה מסוכנת? אולי מרק העדשים הוא אוכל ולעומת זאת מרק דליל יותר (כמו המרק הצח המפורסם) הוא שתייה בלבד?
ומה לגבי מרק צח עם אטריות? הרגשתי מבולבל מאוד. לרוב אוכל עוזר לי מאוד להתגבר על הבלבול בחקירות, אבל הפעם הזאת הייתה יוצאת דופן – לא ידעתי אם הזמנת מנת מרק נוספת תעזור להתגבר על הבלבול, או רק תגביר אותו.
אחרי התלבטות קשה, מצאתי פיתרון: החלטתי להזמין קינוח שוודאי יעזור לי לחשוב ביתר בהירות.
שאלתי את המלצר על איזה קינוח הוא ממליץ והוא אמר: "יש לנו מרק שוקולד נהדר!"
לא הייתה לי ברירה אלא לאכול עוד מרק, אבל בכל זאת הזמנתי גם עוגה (וקומפוט – שהוא בעצם סוג של מרק).
מוסר השכל: מרק הוא גם אוכל וגם שתייה, אבל הוא בעיקר מרק
שבת שלום!
והרשומה המומלצת היא –על הגג 2 – בבלוג של L Weaves Words
מרק, הוא מרק, שזה בהחלט סוג של אוכל ממרק ומטיב עם הבטן! במיוחד מרק עדשים! אני אחת מאוכלי המרק כל השנה!! כל סוג של מרק! בחורף, בקיץ, בסתיו ובאביב. אני מאוד כועסת על מסעדות שאני נכנסת אליהן בקיץ- ואין להן איזשהו מרק בתפריט!! (משתדלת לזכור לפעם הבאה לא להיכנס אליהן.) מרק דגים זהו אחד המרקים היחידים שאני לא אוהבת . מרק צח- משמש אצלי גם כשתייה חורפית בספל- וגם כאוכל בצלחת בתוספת אטריות למשל. (כל השנה).
גם אני אוהב מרק, אבל רק בחורף… בעונה הזאת אני כמעט כל שבוע מכין סיר מרק גדול.
מרק דגים אני כמובן לא אוכל…
תודה על התגובה וסוף שבוע נעים 🙂
יש לו מזל שהוא בלש פולני, לבלש שלך. פה בארץ, עם שקדי מרק, היה כנראה מתבלבל עוד יותר 😉
התגעגעתי (גם) אליו. תמיד מצליח לשעשע אותי.
המון תודה על ההמלצה 🙂 וסופשבוע טוב.
יש לו הרב מזל… אולי בעיקר בגלל שהוא דמיוני 🙂
תודה וסוף שבוע טוב גם לך
עובדה שהסינים ניזנים מתה ירוק חחחחח
יום מקסים
יעל
אני לא בטוח שזאת עובדה 🙂 אני חושב שאורז יותר מזין…
תודה וסוף שבוע נעים 🙂
כתוב נחמד מאוד, ונשמע כמו נושא לאחד הפרקים של סיינפלד. הזכיר לי גם את המערכון של החמישיה הקאמרית על המושג 'ביצה קשה'. בסופו של דבר הם הגיעו למסקנה שהביצה צמיגית. אולי זה נכון גם לגבי חלק מהמרקים 🙂
תודה על המחמאה 🙂 לא מכיר את המערכון של החמישיה הקאמרית אבל המסקנה הגיונית…
סוף שבוע נעים!
מרק הוא מרק כל עוד אינו מֶרֶק. ומEרEק הינו דבק 🙂
מרק עדשים מוזכר עוד בסיפורי עדשים, שהרי מה בישל האכר, הרועה, החקלאי הקדמון – מרק עדשים, יעקב הרי קונה בכורה בנזיד עדשים, שאינו באמת רחוק ממרק.
כלומר, מבחינה יהודית-היסטורית-תרבותית המעבר מהצַיִד אל תרבות מבוססת נדידה אך גם בעלת תפיסה חקלאית [ עדרי צאן ] ומזון מן האדמה [ עדשים ] מתגלם באותו נזיד עדשים ובאותו מעשה הונאה [ עיטוף הידים בשער כבשים ] של האב הקדמון. לכן "מה טובו אוהליך יעקב משכנותיך ישראל" ולא מה טובו ערבות צידך עשיו וחושותיך מוחמד ;-).
לגבי מרק עדשים, מרק עדשים ועדשים בכלל הוא שם גנרי לאינסוף טעמים, מרקמים וצבעים של הכנת עדשים. המלצה חמה – תיבול בכמון ובמעט מיץ לימון יתנו לכ תבשיל/נזיד/מרק שיש בו עדשים טעם אדיר ונפלא.
ח, סיפורי עדשים = סיפורי בראשית OMG
האמת שלא שמתי לב לשגיאה המשעשעת 🙂
🙂
תודה על התגובה והמעשירה והטיפ למרק. אני הרבה פעמים מתבל מרקים (לא רק מרק עדשים) בכמון אבל לא במיץ לימון…
סוף שבוע נעים!
אין כמו מרק עדשים עם קרוטונים, ממלא עשיר ובריא.
העיקר ששבעת.
אני חושב שאין צורך בקרוטונים במרק עדשים 🙂 (ודווקא אכלתי אתמול מרק ערמונים…)
תודה וסוף שבוע נעים!
נשמע לי שהבלש נקלע למסעדת מרקים, המרק שוקולד היה מוס?
לפני כמה שנים, בטיול מאורגן, עצרנו לארוחת צהריים קלה לאחר שעברנו את הגבול מבולגריה למקדוניה.
הייתי מאלה שהזמינו מרק שעועית. אז אמנם, זה לא היה בדיוק מרק, מעט נוזלים, אבל כמות נאה של שעועית.
מהמרקים הכי אהובים עלי, מרק אפונה סמיך, תוספת כוסברה מתקבלת אצלי בברכה, קרוטונים… תלוי מאיזה סוג לחם…
אבל יש חטיף של קרוטונים בתוספת שום שאני מתקשה לעמוד בפניו.
פעם לפני שנים רבות היה בראש פינה בית קפה שוקולד ושם היה מרק שוקולד מדהים – פשוט שוקולד נוזלי חם שאוכלים בכף. היה מדהים, אבל אי אפשר היה לאכול יותר מדי ממנו…
אני לא חושב שהבלש היה נכנס למסעדת מרקים. הוא צריך אוכל מוצק.
תודה וסוף שבוע נעים 🙂
כן הייתי שם בראש פינה וגם 'אכלתי' את מרק שוקולד. לקחו אותנו לשם חברים במקום ארוחת ערב. כשנפרדנו הם התגנבו למסעדה לאכול אוכל אמתי 🙂
עדיין חבל לי שהמקום ההוא נסגר… זה היה שייך למיכל להב שאחר כך עברה לכרמיאל אבל שם זה היה יותר בית קפה ופחות שוקולד ואח"כ נסגר גם. אני לא הייתי מסוגל לאכול כלום אחרי שזללתי שם שוקולד…
אהבתי..
בעדות מסוימות "יוצקים" אוכל מוצק ואוכלים אותו רק בקערות מרק עם סכין וכף. אז האם זה אוכל או מרק?
אני מכיר את אלה ש"מוזגים" אוכל מוצק 🙂 לא מכיר את המנהג שאתה מציין 🙂 ומרק לדעתי זה לרוב אוכל, אבל אם הוא "צח" הוא יותר שתייה…
תודה ושבת נעימה 🙂
הכי כיף שתמיד אתה משאיר לי חיוך בסיום!
שבת טובה מוטי
תודה רבה ושבת טובה גם לך 🙂
😀 התגעגעתי לסיפורים של הבלש הפולני השמן. באמת תעלומה מתועלמת. 🙂 בורשה יותר קר, אבל גם בתל אביב, בחורף, בינואר, . הכל יחסי כמובן 🙂
כמובן שהכל יחסי 🙂 כשגרתי בארה"ב חשבתי שהחורף הישראלי חמים ונעים. זה עבר לי…
תודה והמשך שבוע נעים 🙂
סיפור נהדר. תודה. אין ספק- מרק חם הוא יופי של מאכל במיוחד בימים קרים.
תודה לך. בעונה זאת אני אכן מכין סיר מרק גדול כל יום שישי (כמעט…)
שבוע נעים!