האיש הירוק – סיפור לשבת ולט"ו בשבט

אם במקרה אני פוגש מישהו שלא מבין למה אני לא משתמש בכלים חד פעמים,  או חושב שאני תינוק מכיוון שאני טבעוני , אם במקרה אני פוגש מישהו כזה אני תיכף מספר לו על האיש הירוק:

היה היה פעם בעיר לא מספיק ירוקה, גר לו איש אחד, איש ירוק. האיש הירוק גר בבית משותף גבוה (שהוא הרבה יותר אקולוגי מבית צמוד קרקע כמובן) שנבנה בבנייה ירוקה. הייתה לו מרפסת ירוקה מלאה עציצים ירוקים ואפילו החלונות שלו היו ירוקים.

הייתה לו אישה ירוקה ושני ילדים ירוקים (כי משפחות מרובות ילדים תורמות להתפוצצות האוכלוסין האנושית על כדור הארץ) ובלילות הוא היה ישן במיטה הירוקה שלו וחולם חלומות ירוקים ירוקים…

יום אחד קם האיש הירוק בבוקר ירוק (ללא אובך או ערפיח), נעל נעליים ירוקות (ללא חומרים מהחי), לבש חולצה ירוקה (באמת בצבע ירוק) ומכנסיים ירוקים (לא בטוח באיזה צבע), חבש כובע ירוק (שהוא קיבל במילואים) ויצא החוצה.

האיש הירוק נכנס למכונית הירוקה שלו (היברידית, אבל הוא תכנן לקנות חשמלית) ונסע בכביש הלא כל כך ירוק במהירות ירוקה (כדי לצמצם בפליטת מזהמים).

מצד אחד של הכביש ראה האיש שדות ירוקים ומצד שני המון עצים ירוקים.

זה היה יום יפה והאיש הירוק שמח ושר שירים ירוקים ואכל עלים ירוקים (כי הם עשירים בברזל)

ואז ראה האיש הירוק שעל שפת הכביש יושב איש כחול!

האיש הירוק עצר את האוטו שלו והסתכל על האיש הכחול שאכל סטייק בקר שחור בעזרת מזלג חד פעמי שקוף מצלחת חד פעמית לבנה. סביב האיש הכחול היה לכלוך בכל הצבעים ולא רחוק ממנו עמד מנגל שחור שעליו נצלה עוד בשר.

האיש הירוק התלבט קצת ובסוף העז ושאל: "הי, איש כחול, למה אתה לא חושב על הסביבה?"
"אני?" – ענה האיש הכחול בתמהון – "אני חושב על הסביבה! הצלחת הזאת מתכלה ולקינוח אחרי הסטייק אני מתכנן לאכול המון פירות יבשים (מיובאים מטורקיה) לכבוד ט"ו בשבט!"

 

מוסר השכל: גם כלים חד פעמיים מתכלים לא בדיוק יצילו את כדור הארץ

שבת שלום וט"ו בשבט שמח!

 

תודה ליהונתן גפן שכתב את הסיפור המקורי עליו התבססתי ותודה ל- tootrees3  שהציע לי לכתוב עליו. אני מתנצל על נימת הצדקנות הבולטת שהשתלטה על הסיפור.

והרשומה המומלצת היא – בין טכניקה לסגנון – בבלוג של דני קרמן

18 תגובות על ״האיש הירוק – סיפור לשבת ולט"ו בשבט״

  1. המדינה חוסמת את הירוק בכל מיני תככים , העיקר כסף. כאן זה מתחיל ומסתיים.
    במו ידינו הורסים את הכדור היפה עליו אנחנו חיים.
    שבוע נעים וחמים.

  2. חביב ונחמד, הכי מצחיק כמובן הוא הסיום, שמשנה את נקודת המבט בבת אחת, כי ההתיחסות היא לפלסטיק ולא לבשר הנצלה, שגידולו כידוע הינו אחד ממזהמי האוויר [ או של כבשים? ] ושואבי קרקע.
    אבל –
    גם גידולי אוכל צמחוני בכמויות שיידרשו ישתלטו על משאבי קרקע כג'ונגלים, יערות עד. הפגיעה ב"הביטטים" שונים במדבריות מושקות באופן מלאכותי לא תאומן, וכבר קראנו על כריתת יערות בברזיל לצורך גידולי תירס לדלק צמחי.
    דבר נוסף שמטריד את מנוחתי, נאמר, היא התעלמות של טבעונים וצמחונים מכך שגם צמחיה הינה אורגניזם חי. [ לפחות על פי מחקרים שמפורסמים חדשות לבקרים בעיתונות] צמחים מתקשרים ביניהם, צמחים מגיבים בהפצת רעלנים שונים עת עליהם ננגסים, צמחים מתכננים אסטרטגיות קיום, דיאלוג על חרקים, פיתוי חרקים וכו'
    אז נניח שאכילת פירות וירקות היא אסטרטגיה קיומית של צמחים [ אם כי לא בטוח שהפרשת זרעיהם לתעלות הביוב כלכך משמרת קיום עתידי, ולא בטוח שפקעות מהונדסות גנטית לפעול רק פעם אחת ולמות אח"כ הן אסטרטגיה קיומית] אבל עלים? שהם מפעלי המזון של צמחים?
    כברספרו לי שלצמחים אין מנגנוני כאב – האמנם? מי בדק? מי יודע באמת? גם דגים סברו פעם שאינם משמיעים קולות, ביהדות גם חשבו שדג אינו בשר בכלל.
    במלים אחרות, כל פעילות האכילה האנושית, עדיין פוגעת בסביבה. אין כל הוכחה לכך שטבעוני-צמחוני חי יותר טוב או יותר שנים מאוכל בשר, לכן:
    ענין הפלסטיק אינו קשור כלל לאכילה
    ענין הסטייק אני מניח שהאריות אוכלים אותו "נא" לגמרי, הנמחלים מבתרות את הבשר בעודו בחיים ובני אדם מגדלים, שוחטים ומיישנים זמן רב.
    אחרון –
    מקריאת תחזיות אתמול בעתון מתברר שבשר "מתורבת", כלומר שמגודל במעבדות עובר אט אט לייצור המוני, כלכלי ותעשייתי. נראה שאולי אז יגודלו פרות וצאן לצרכי חלב בלבד. מי יידע?

    1. קודם כל תודה על התגובה.
      הכוונה שלי הייתה כמובן להתייחס גם לכלים החד-פעמיים וגם לאכילת בשר בקר כפגיעה בסביבה.
      ברור שכל חקלאות פוגעת בסביבה, אבל גידול בקר פוגע יותר מגידול צמחים – גידול הבקר דורש משאבים רבים כולל שטח, מים, צמחיה ועוד שככל הידוע לי גדולים בהרבה מהמשאבים הנשרדים לגידול מזון צמחי בערך קלורי ותזונתי דומה. מדובר בעיקר על בקר שהוכח (שוב, ככל הידוע לי) כפוגע ביותר בסביבה. אשתי, שאוכלת בשר, המעיטה מאוד בצריכהת הבקר לאחר שלמדה תואר 2 באקולוגיה וגילתה את המחיר הסביבתי של גידול בקר.

      ברור לי שגם צמחיה היא אורגניזם חי, אבל גם ברור לי שעצם חיי מהווים פגיעה בסביבה. יחד עם זאת אני רוצה לחיות וכדי לחיות אני צריך לאכול. בחרתי לא לאכול בשר בעיקר מטעמים הומניים אבל למיטב ידיעתי זה גם עוזר לסביבה. אני לא מבקש מאף אחד לעבור לטבעונות או צמחונות, אבל אני שמח על כל מי שמפחית מצריכת הבשר שלו.

      עניין הפלסטיק כמובן לא קשור לאוכל אלא לפגיעה בסביבה.

      לא הבנתי את ההתייחסות לאריות ולנמלים.

      לגבי הבשר המתורבת, ייתכן שבעתיד אכן הוא יתפוס את מקומו של הבשר הנאכל היום והמצב ישתפר. כנראה זה לא יקרה בשנים הקרובות. כמו שכתבת – אין לדעת.

      סוף שבוע נעים לך!

      1. האריות והנמלים – זו "חתימה פואטית" שמטרתה להצביע על סגנונות אכילה בטבע, שגם בני אדם שייכים אליו. אין בינינו חילוקי דעות. אגב, מתוך שלא לשמה – גם אצלנו יש ירידה חדה באכילת בשר ומעבר חד לירקות, קטניות ודגנים. החטא היחיד, נגיד – אין סיכוי שאכין עוגיות מקמח מלא 🙂
        שבת נהדרת גם לך

  3. מאוד אהבתי את הסיפור של יהונתן על האיש הירוק. תודה על התזכורת ו ואיזה יופי שלקחת והפכת לשלך.
    כן, בהחלט צריך לעודד גם צרכנים וגם יצרנים להשתמש בכלים מתכלים (שהרי גם שימוש במים וסבון לא עוזר לסביבה…)
    שבת חמימה ונעימה

  4. אני פעם ב 2006 או 2007 כתבתי על האיש הכתום מתפוז, שפוגש את האיש הירוק מנענע,ישראבלוג. וקיבלתי תגובה ממישהי שזה לא יפה להעתיק מיהונתן גפן.
    הלוואי שיהיו בכדור הכחול הרבה יותר אנשים ירוקים, מכל הגוונים 🙂

    1. זה באמת לא יפה להעתיק אבל בהחלט יפה לקבל השראה ו/או לכתוב מחוות או בסגנון של… לצערי אני לא זוכר את הרשומה שלך, אבל בטוח שהתגובה הזאת הייתה לא הוגנת.
      מסכים אתך.
      תודה ושבת נעימה!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s