איך להותיר רושם בלתי נשכח בראיון עבודה

יש אנשים החוששים מראיונות עבודה, מתרגשים או נבוכים בהגיעם לראיון וכתוצאה מכך עלולים להותיר רושם לא מיטבי על המראיין.

כמרואיין מנוסה שהשתתף לפחות בחמישה ראיונות אני שמח לשתף אתכם בכמה הוראות פשוטות שאם תפעלו לפיהם התוצאות מובטחות:

הלבוש – ידוע כי הבגדים עושים את האדם וחייבים להגיע לריאיון בלבוש מתאים. הבעיה היא כי פעמים רבות לא ניתן לדעת מהו "לבוש מתאים". הפתרון פשוט: יש לארוז בתיק גדול מבחר בגדים החל מחליפה מהודרת וכלה במכנסיים קצרים וכפכפים. במהלך הריאיון יש להחליף בגדים מספר פעמים – אחת התלבושות ודאי תתאים לחברה.

לחיצת היד – לא רבים יודעים זאת, אבל עד 80% מהציון שמקבל המרואיין נקבע לפי לחיצת היד. כיצד אפשר לדעת אם היא חלשה או חזקה מדי? גם כאן הפתרון פשוט – יש ללחוץ את יד המראיין שלוש פעמים ברצף – בפעם הראשונה לחיצה חזקה, לאחר מכן לחיצה בינונית ולסיום לחיצה עדינה.
אם הראיון מתרחש בימי קורונה, יש להימנע מלחיצת יד ולהסתפק בחיכוך מרפקים או אפים או בחיבוק חם ואוהב.

שלב השאלות: לרוב השאלה הראשונה היא "ספר לי על עצמך". זאת ההזדמנות להבליט את עצמך. כדי לעשות זאת רצוי להתחיל לספר על קורות חייך החל מהגן ולא לשכוח לסקור את הציונים הטובים שקיבלת בבית הספר היסודי.
אם המראיין ינסה להפסיק אותך בשלב זה יש לומר לו בעדינות אך בתקיפות: "שאלות – בסוף!"

חשוב מאוד להביע התעניינות בחברה, על כן מיד לאחר שסיימת לספר את קורות חייך המפורטים יש לעבור לשאלות על החברה. יש מראיינים שינסו לדחות שאלות מסוג זה לסוף, אך אסור לך לוותר – ככל ששאלות אלה יגיעו בשלב מוקדם יותר בריאיון למראיין יהיה ברור יותר כמה עניין יש לך בעבודה בחברה.
חשוב לשאול בשלב זה על שנת ההקמה של החברה, מספר העובדים, ההכנסה והרווחים בכל שנה מאז שהוקמה החברה, שמות המנכ"ל והסמנכ"לים, כתובותיהם ומספרי הטלפון שלהם.
יש לבקש פרטים דומים מהמראיין רק אם הוא נראה אטרקטיבי.

ייתכן שהמראיין ישאל אותך שאלות נוספות (אם כי מניסיוני זה נדיר למדי). חשוב לענות בכנות, בפירוט ולהביא דוגמאות מהחיים העוזרות להמחיש למראיין את ניסיונך הרב. לדוגמא, שאלה פופולארית בראיונות הינה "מהן התכונות הרעות שלך?". רבים מסתפקים בתשובה לקונית שהוכנה מראש כמו "פרפקציוניזם". המראיינים לא אוהבים תשובה כזאת, לכן מומלץ לחשוב ברצינות מהן התכונות הרעות שלך – כמו למשל ריח רע מהפה, נטייה לאיחורים, חיטוט באף בפומבי – ולספר עליהן בכנות תוך הבאת דוגמאות.

בסיום הריאיון יש לברר עם המראיין מה ההמשך הצפוי – כלומר מה תאריך תחילת העבודה, מה תהיה המשכורת ומה יהיה צבע המכונית. מניסיוני המראיינים נוטים להתחמק מתשובה ישירה לשאלות אלה – אפשר להסתפק בהבטחה לתשובה בכתב בשלב מאוחר יותר בגלל שכרגע ייתכן שהמראיין עדיין בהלם מעצם אישיותך.

אין ספק שאם תפעלו לפי כללים אלה תשאירו על המראיינים רושם בל יימחה!

(*) אזהרה משפטית: התוצאות אמנם מובטחות, אך הן לא בהכרח יהיו חיוביות. גם הרושם לא יימחה, אבל זה לא אומר שהוא בהכרח יהיה חיובי.

והרשומה המומלצת היא – דברים טובים שקרו מאז הפוסט האחרון – בבלוג של meitalsha

24 תגובות על ״איך להותיר רושם בלתי נשכח בראיון עבודה״

  1. איזה מזל שלא צריכה להתייצב כאחת מדורשות העבודה. מה שאני צריכה לעשות זה שאמצא מישהי שתסכים לעבוד אצלי ולא אבלבל לה ת'מוח עם שאלות. אומר לה רק משפט אחד- התחילי , ותעשי מה שבא לך. העיקר שתעשי .

  2. גדולללל! אפשר לשים את הסיפור הזה כתרגיל בהבנת הנקרא. האם הקורא הבין שמדובר ב"רושם בל נשכח" שלאו דווקא יסייע לו להשיג את מטרתו בבואו לראיון העבודה?
    זה הזכיר לי את התרגיל הראשון שנתנו לנו בקורס תכנות בממר"מ: אלה היו הוראות שימוש בטלפון ציבורי (כן אני כזאת זקנה!).
    זה התחיל עם
    1. קרא את כל ההוראות.
    2. הרם את השפופרת…
    3. הכנס אסימון
    ……
    והסתיים ב
    10. אל תבצע את סעיפים 2-9

    1. אני מניח שכולם מבינים 🙂
      נעים לדעת שהיית בקורס תכנות. גם אשתי. אני הייתי עתודאי לעומת זאת…
      תרגילים בהם מבקשים לא לבצע משהו הם מאוד נפוצים.

      תודה והמשך שבוע נעים 🙂

  3. 😀 הבנתי שזה פוסט הומוריסטי. מסמך מאוד מיוחד ומשעשע ! 🙂
    אצלי בעבודה לא היה ממש ראיון עבודה סטנדרטי, היה תהליך ארוך, של מיונים, והדרכות, חלקם קבוצתיות. 🙂
    עברו מאז יותר מ 3 וחצי שנים, וגם החלפנו חברה שנה שעברה. 🙂 אבל נשארנו באותו בניין, אותו מוקד 🙂

    1. מיונים במכונים כאלה הם מאוד מעצבנים. יצא לי מעט לעשות כאלה וממש לא אהבתי…
      כל הכבוד על ההתמדה בעבודה!

      תודה על התגובה והמשך שבוע נעים 🙂

  4. אני חושב שמעולם לא הייתי בראיון עבודה, אפילו כמורה, עת התחלתי עבודתי, היותי צעיר, משכיל, רהוט ונראה טוב העבירו אותי ראיונות אצל אנשים שכמובן לא יודעים לראיין. יתרה מכך, בתחום שלי אין הרבה מה להציע מבחינה כלכלית, כך שאין באמת תחרות אמיתית על מקומות עבודה. לאמיתו של דבר ההיפך הוא הנכון.
    אבל זכור לי ראיון עבודה אחד, לא בתחום החינוך, שהמראיין היה כלכך חתיך שכמעט התעלפתי. ברור שלא התקבלתי כי לא הפסקתי לעפעף ולהביך אותו.

    1. לי יצא גם לראיין וגם להתראיין לא מעט במהלך השנים (למרות שאני מכיר כאלה שהתראיינו הרבה יותר). זה משחק מאוד מוזר בו מנסים להבין כמה שיותר ולחשוף כמה שפחות בכמה שפחות זמן… אני לא בטוח כמה אתה רציני בעניין המראיין החתיך… לי זה לא קרה 🙂
      תודה על התגובה והמשך שבוע נעים

      1. כשאתה צעיר בן 20+, חושב שהשמש זורחת לך מאיפה שהיא זורחת אתה חושב שהכל מותר לך. אז לומדים בדרך הקשה, אתה יודע 🙂

  5. אצלנו אחד כזה היה מיד מתקלב.. אוהבים ליד אנשים מוכשרים מאד (כמוני חחח) להוסיף אנשים שלא יודעים מה יד ימין עושה ומה יד שמאל רואה 🙂
    יום טוב
    יעל

  6. כמה טוב שלא הייתי צריכה להתראיין ממש (חוץ מפעם אחת) ובעצם התקבלתי לעבודה באופן חלק. ואני כבר מעבר לזה. אבל אקח את הצעותיך לתשומת ליבי.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: