חורף או קיץ או מה שעכשיו

במדור השרביט החם מוצע הפעם לכתוב על מזג האוויר.

מזג האוויר נחשב לנושא מאוד פופולרי לשיחה. לפחות באנגליה.  האגדה מספרת שכאשר שני אנשים נפגשים ואין להם נושא לשיחה הם מדברים על מזג האוויר.

אבל זה לא הנושא של השרביט החם – הנושא הוא איזה עונה מועדפת עלינו.

אני לא זוכר מה היו העדפות מזג האוויר שלי בילדות. אני זוכר שבקיץ היה חם ובחורף ירד גשם. אני לא חושב שבתור ילד היה לי ממש קר. גדלתי במישור החוף המהביל והחורפים לא היו ממש קרים. בקיץ היה חם ולח וכמובן שלא היה לנו מזגן (בבית או בבית הספר) אבל אני לא זוכר שזה הפריע לי יותר מדי. כנראה בזכות זה שהייתי צעיר 🙂

כשהייתי בן 16 עברנו באופן מפתיע לירושלים. החורף היה קר משמעותית מאשר במישור החוף והקיץ היה יבש יותר.  לאחר כשנה חוויתי לראשונה בחיי שלג. היה מרגש ומעניין. אני זוכר שהלכתי מבית הספר לאוטובוס ומהאוטובוס הביתה וכשהגעתי הביתה הרגשתי שכפות הרגליים שלי ממש קרות. חלצתי נעליים וגיליתי שהגרביים רטובים. כשהורדתי את הגרביים גיליתי שאצבעות הרגליים שלי קיבלו גוון כחלחל… חיממתי אותן ליד הרדיאטור ולמדתי את חשיבות נעילת נעליים טובות בשלג.

רק בגיל 26 בערך יצאתי לראשונה לחו"ל. זה היה ללונדון, בינואר. בשעות הבוקר והערב היה לי קר – יותר מאשר בירושלים בינואר. לא הבנתי למה קר: במשך היום השמיים היו כחולים וגשם לא ירד. בוקר אחד כשהתעוררתי במלון שמעתי ברדיו שכעת בלונדון בהיר ואפס מעלות. אז הבנתי למה קר לי…

כמה שנים מאוחר יותר עברנו לארה"ב. גרנו שנה באלבני ניו –יורק – בצפון מדינת ניו יורק. לראשונה בחיי חוויתי חורף אמיתי – שלג, קרח וטמפרטורות שיורדות הרבה מתחת לאפס (השיא הזכור לי היה מינוס 26).
בהתחלה זה היה מרגש ומיוחד, אבל ככל שעבר הזמן פחות אהבתי את החורף הזה. המחסור בשמש גרם לי לדיכאון והכבישים המושלגים והקפואים גרמו לחרדות בנהיגה.
יחד עם זאת, בקיץ היו ימים חמים לא פחות מאשר בישראל (למרות שבממוצע הקיץ באלבני היה יותר נעים מאשר זה שבארץ).

לאחר שנה באלבני עברנו לאזור וושינגטון די.סי.  הגענו לשם באוגוסט ולמזג אוויר מזעזע – לחות גבוהה כמו בתל אביב (או יותר) וימים של 40 מעלות. וושינגטון בנויה באזור ביצות שתורם רבות ללחות. יש טענה שהייתה כוונה מיוחדת לשים את הפוליטיקאים באזור הזה…  בחורף וושינגטון הייתה קרה יותר מירושלים, בקיץ חמה ולחה יותר מל אביב. בקיצור, לא גן עדן מבחינת מזג האוויר.

אחרי שחזרנו לארץ, במשך כמה שנים לא היה לי קר באף מצב. אנשים סביבי התלוננו על הקור בחורף ואני טענתי שכל עוד הטמפרטורה מעל אפס מעלות, זה לא קר.

בין השנים 2000 – 2015  נסעתי הרבה בעולם מטעם העבודה. חוויתי לא מעט אקלימים והבנתי עוד יותר כמה מזג האוויר בארץ נעים יחסית להרבה מקומות בעולם.

ראויים לציון במיוחד הביקורים שלי בסינגפור ובקוויבק סיטי שבקנדה.  בסינגפור הטמפרטורה היא בסביבות 30 מעלות והלחות בסביבות 100% כל השנה ובכל שעות היממה… היה מזעזע להסתובב שם מחוץ למזגן. (טוב, אני קצת מגזים. בלילה קצת פחות נורא שם וכנראה לכן יש שם חיי לילה שוקקים).

בקוויבק סיטי הייתי שלוש פעמים מטעם העבודה – באוקטובר, בדצמבר ובינואר. בדצמבר ובינואר היה שם מאד קר וסוער. השתדלתי לא לצאת יותר מדי החוצה ונזהרתי מאוד בנהיגה (מכל הישראלים שהיו אתי הייתי היחיד עם ניסיון בנהיגה בתנאים כאלה ולכן נהגתי כל הזמן – האחרים לא העזו לנהוג ובצדק).

בפעם האחרונה שהייתי בחו"ל מטעם העבודה זה היה בהולנד בחורף. נדהמתי לגלות שממש קר לי למרות שהטמפרטורה הייתה רק מעט מתחת לאפס. הבנתי שהגוף שלי כבר ממש התרגל לטמפרטורות בארץ…

אז איזה עונה או מזג אוויר אני אוהב?  כמו שרמזתי ברשומה, כל העונות בארץ נראות לי סבירות. החורף לא קר מדי והקיץ לא חם מדי (אם כי בהחלט יש פה ושם ימים קרים בחורף ויותר מזה ימים חמים בקיץ).  אבל אני מעדיף חום על קור ואור שמש על חושך כך שהקיץ יותר מתאים לי.  באופן בנאלי אני בעיקר נהנה מימי האביב…


והרשומה המומלצת היא  על אותו נושא מטעם יוזמת השרביט – חורף או קיץ או "מה שעכשיו" – בבלוג של Empiarti

26 תגובות על ״חורף או קיץ או מה שעכשיו״

  1. איזה כיף שכתבת פוסט בשרביט החם! ובאמת ההיסטוריה שלך עם שינויי אזורי אקלים ומזג אוויר מעניינת ומרשימה ביותר. יש לך "קילומטראז'" רציני בסוגי אקלים שונים ולפיכך אתה באמת יודע להעריך אזור שהוא יחסית נוח וממוזג, כמו שלנו.
    אני נוטה להסכים איתך שבהיעדר שמש, יש נטייה להיכנס ממש לדכאון. אני יודעת שהבן שלי סובל בחורף בבוסטון, למרות ששם משום מה יחסית יש גם במינוס עשרים מעלות הרבה פעמים "שמש שקרנית". בניגוד לאנגליה, למשל, ששם האפור שולט. הרבה פעמים אפילו בקיץ.
    תודה שהמלצת על הפוסט שלי
    והמשך שבוע טוב ולא חם מדי 🙂

    1. תודה לך על הצעת הנושא ועל התגובה המעודדת והמשמחת 🙂

      בחו"ל נתקלתי הרבה פעמים בימים בהערים וקרים מאוד. זכור לי במיוחד יום אחד באלבני בו השמיים היו בהירים אבל פתאום התחיל שלג… מאוד מוזר.

      בארץ סיפרו לי פעמים רבות שיש "שמש שקרנית" אבל מניסיוני פה אם רואים את השמש גם מרגישים אותה…

      המשך שבוע נעים 🙂

  2. גם אני עשיתי קילומטראז לא קטן בעולם ובארה"ב מעדיפה סתיו או אבי שלא חם מידי ולא קר מידי. ואם אין ברירה חורף עם גשם בלילה שאוכל להתנייד ביום 🙂

  3. אתה כנראה לא היית בסינגפור בקיץ. באזורים טרופים אין גשם בחורף כלל, אבל יש גשם בלתי פוסק בקיץ וגם חם וגם לח יום ולילה ויום ולילה חודשים. התשובה לשאלה היא פשוט תלוי איפה את גר. יש מקומות שיש בן עונות שנה, ממש 4 לפעמים יותר. החברים שלי מאורגון שולחים לי תמונות של אוכמניות ואיילות ופרחים ופריחה שאחריהן עלים אדומים וצמחים שמשתנים ופירות שמשתנים ולבוש שמשתנה.
    מרגישים את העונות. באנגליה כנראה היה לך קר כי הלחות גבוה יותר ואתה מרגיש את הקור חודר יותר.

    1. בסינגפור אין הבדל בין עונות השנה – כל השנה חם, לח וגשום. הייתי שם בחורף ובקיץ ולא היה הבדל משמעותי…
      באלבני באמת חווינו את ההבדלים הברורים בין העונות.
      אני חושב שבאנגליה היה לי קר כי היה קר יחסית לכל מה שהייתי רגיל בו 🙂

      תודה והמשך שבוע נעים

  4. סליחה אבל השרביט החם מאד מאד פושר, כל אחד כותב מתי חם לו, מתי קר לו, ממש קישקושציה ילדותית. רמה של בית ספר יסודי. אם טיילת כל כך בעולם אולי תספר חוויות יוצאות דופן?

    1. אני לא קובע את נושא השרביט וחשבתי שיש לי מה לכתוב בנושא.
      בבלוג הישן סיפרתי חוויות מהנסיעות. אולי בעתיד אכתוב שוב.

      המשך שבוע נעים

  5. אני זוכרת גשמים עזים וחורף אמיתי בילדות. את הדרך לביה"ס עם מעילי גשם כחולים שמכסים את כל הגוף כמו שכמיה, מגפיים שרגלי קפאו בהן ולכן קפצתי ועשיתי תרגלים לרגליים. לא היו שום אמצעים לחימום הכיתות ודי סבלתי.

  6. אנחנו גרים בכיפת פלסטיק כפולה ברובע מאסק 3 על המאדים. עונות השנה שלנו מוכתבות על ידי המועצה והן חקלאיות. כל 3 חודשים עושים הצבעה ואם מספר אלו שרוצים תותים גדול יותר ממספר אלו שרוצים אבטיח אז נהיה אביב והכל פורח. בדרך כלל יש לנו אביב פעמיים שלוש בשנה אבל אז נוצר מחסור חריף בפירות ועוברים מייד לסתיו. העצים התרגלו, אני עוד לא. על פי עונות השנה אני כבר בת 79 אבל עוד לא גמרתי את חטיבת הביניים, אני מקווה עד החורף הבא להשלים בגרויות. מה זה שלג? מה זה גשם? מה זה דיכאון?

  7. אם אני לא טועה, כבר כתבת פעם רשומה דומה בבלוג הקודם…
    אני יודעת שהחורף באולבני היה לנו קשה וארוך, אבל אני מתגעגעת לקצת חורף אמיתי. בזמן האחרון לי חם יותר מדי רוב הזמן, בחורף האחרון לא באמת היה לנו חורף. לא אתנגד לקצת גשם ואפילו שלג.

    1. אכן כתבתי משהו דומה, אבל לא מצאתי אותו – כתבתי מחדש…
      לא אתנגד לכמה ימי שלג בחורף אבל אני לא מתגעגע לחורף של אלבני.

      תודה והמשך שבוע נעים

  8. פוסט מאוד מעניין על מזג האוויר בעולם.
    אני רוב חיי בארץ, אז אין לי פרספקטיבה, רוב חיי במישור החוף. קשה לי יותר עם הקור והגשם בחורף.

  9. בזמן האחרון אני רואה לא מעט סדרות דניות ונורבגיות (מתח כזה ממש טוב) ומעבר למסך כל הזמן שואלת את עצמי איך האנשים האלה יכולים לחיות במדינה כלללללל כךךךךךךך חורפית. ואז אני מבינה שהגוף שלהם מורגל.
    אישית אני אישה של קיץ…. אבל עם ההתחממות הגלובלית מתחילה לאהוב יותר את האביב…
    יעל

    1. גם אני ראיתי כמה כאלה.גם שוודיות. זה מזג אוויר לא אנושי. אבל בני האדם מסתגלים לכל.
      לעומת זאת בארה"ב אנשים בצפון מזרח מספרים כמה הם אוהבים את החורף וברגע שיוצאים לפנסיה עוברים לפלורידה 🙂

      תודה על התגובה ושבוע נעים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: