שבעה שבועות – סיפור לשבת ולחג השבועות

כבר ביום הראשון של חול המועד הפסח התחיל עומר (שם בדוי) לספור את הימים עד לחג השבועות המיוחל. בכל יום בבוקר הוא מיהר להכריז איזה יום זה בספירה וכיצד הוא מתורגם לשבועות וימים.

בני משפחתו וחבריו של עומר תהו מדוע הספירה הזאת חשובה לו כל כך. אביו של עומר שמאוד רצה שבנו ילך בעקבותיו ויהיה רואה חשבון ראה באלמנט הספירה הכנה ראויה למקצועות הריאליים בכלל, למתמטיקה בפרט ולראיית חשבון במיוחד ולכן שמח מאוד על דבקותו של עומר בספירה ועודד אותו להמשיך בה.

דודו של עומר שחזר בתשובה שלמה לפני זמן קצר ראה בספירה הזאת סימן טוב (וגם מזל טוב) להתקרבותו של עומר לדת. כמו שכעת הוא מקפיד על ספירת העומר, וודאי בעתיד הוא יקפיד על קיום מצוות נוספות. על כן גם הוא עודד את עומר להמשיך בספירה כהלכה.

אמו של עומר הבינה כי  המטרה העיקרית של הספירה הינה לגלות כמה זמן יעבור עד לחג השבועות בו יוכל עומר לאכול מעוגת הגבינה המפורסמת שלה (על בסיס ביסקוויטים). מבחינתה זה היה מצוין כי היא זכרה שבשנים הקודמות עומר לא אהב את עוגת הגבינה המפורסמת ולכן היא כמובן עודדה את עומר להמשיך בספירה.

הגננת של עומר זקפה את הספירה לזכותה, מכיוון שהיא עבדה עם הילדים בגן על ספירה מעבר לעשרים וכן על חלוקה בשבע אותה היא המחישה באמצעות מספר הימים בשבוע. בתחילה היה נראה לה כי עומר לא ממש קולט את הרעיון ואפילו מביע התנגדות לכל נושא הספירה, אבל כעת היא הייתה מאוד גאה בעומר ובעצמה ועודדה את עומר להמשיך בספירה.

אחיו הגדול של עומר (שכמובן נקרא בשם הבדוי עודד) שמח לשמוע את הספירה כי כעת הוא סוף סוף יכול היה להסביר למורתו מהי "ספירת העומר". כל בוקר הוא בדק עם עומר בדיוק לאן הגיע בספירה ודיווח למורה בגאווה מה הוא היום בספירת העומר. כמובן שגם הוא עודד את עומר להמשיך לספור.

אבל אחותו הגדולה של עומר (ששמה הבדוי היה דתיה) לא כל כך אהבה את הספירה שלו. היא חשדה שמדובר בהדתה. מדוע שילד חילוני הלומד בגן חילוני יקפיד על מצוות ספירת העומר? היא הניחה שהגננת מלמדת את הילדים עפ"י תכנית הלימוד של חב"ד, או שמשרד החינוך ממשיך להכניס לתוך תכני הלימודים החילוניים קיום מצוות שונות כהכנה לחזרה בתשובה.

דתיה כעסה מאוד על ההדתה הזאת: היום עומר מקפיד על ספירת העומר ובעוד זמן קצר הוא כבר יסרב לדבר אתה או אפילו להסתכל עליה בגלל שהיא אשה!

דתיה פנתה להוריה (שהיו במקרה גם ההורים של עומר) כדי להתלונן על ההדתה הברורה הזאת ולבקש מהם למחות בפני הגננת על כך.

ההורים של עומר מאוד התפלאו לשמע התלונה. אמא של עומר הסבירה שהיא הייתה בטוחה שעומר בסך הכל סופר את הזמן עד ליום בו הוא יאכל את עוגת הגבינה המפורסמת שלה. אבא של עומר הסביר שהוא היה בטוח שעומר פשוט מתאמן על ספירה באופן כללי, בלא קשר לדת.
לאחר שיחה קצרה הבינו ההורים שייתכן שאכן מדובר בהדתה והסכימו לדבר עם הגננת.

הגננת מחתה מאוד על ההאשמה. לדבריה, לגן שלה לעולם לא ייכנסו הדתה או תכנית של משרד החינוך. היא הסבירה שהספירה היא תוצאה ישירה של תכנית הלימודים הפרטית והמצוינת שלה הקשורה רק לספירה ולא לדת. אבא של עומר היה מוכן לקבל את ההסבר בשמחה, אבל אמא של עומר הציעה הצעה מהפכנית ומקורית: לשאול את עומר למה הוא סופר.

לאחר כמה התלבטויות וויכוחים הוחלט שאכן כדאי לשאול את עומר מדוע הוא סופר.
התשובה הייתה מפתיעה מאוד: לדבריו של עומר, הוא סופר כי הוא רוצה להיות סופר.

הוריו של עומר מאוד התרגשו מהתשובה ושאלו את עומר איזה סופרים אהובים עליו. בתשובתו הוא הזכיר את סופר-מן, סופר-מריו וכמובן סופר-מרקט.

מוסר השכל: מה היינו עושים בלי הסופרים?

שבת שלום וחג שבועות שמח!

והרשומה המומלצת היא – מעוג מנוקד ומעוג אפיל – בבלוג של עננת

35 תגובות על ״שבעה שבועות – סיפור לשבת ולחג השבועות״

  1. נהנתי. יש לך עולם דימיון עשיר ואתה מיטיב לכתוב. כמה נפלא. חג שבועות שמח! אסנת.

  2. מדרש המובא בתלמוד הבבלי[3] ובמדרש תנחומא[4] מקשר את התואר לספירת האותיות שבתורה. הספירה נעשתה בתקופה הקדומה, כדי למנוע שיבושים בנוסח המקרא.

  3. סיפור מקסים כתמיד ואני בעיקר התחברתי (איך לא?) לנטייה של כל אחד להבין את מה שהוא רוצה מתוך מה שקורה במציאות, ואהבתי שבסוף הם החליטו בכל זאת לשאול את עומר (שם בדוי כמובן) עצמו.

  4. ו"סָפר" על שום מה?
    האם לאחר התספורת הוא עמד וספר את השערות שגזז וגזר (רגע, מלשון "לגזור", או הירק הזה?) זה עתה?
    אח, העברית שפה קשה! ועוד בלי ניקוד!
    כל הזמן צריך לחשוב ולהבין למה הכוונה. 🙂
    שבת שלום!

  5. זו שאלה מסובכת, כי זה מעלה את השאלה מה תרומתם של המשוררים לעולם…

    ומה שמסבך את הספירה הוא שיש לעומר גם את חג המדורות שמהווה נקודה מרכזית מאוד בספירה….

    1. חשבתי שהם תורמים שירים 🙂
      ל"ג הוא נקודה מרכזית בספירה אבל הוא גם עוד יום בה…

      תודה, סוף שבוע נעים וחג שמח

    1. כל אד רוצה להיות סופר 🙂 ואני תיכף אסע לסופר, לקניות סוף השבוע…
      תודה, חג שמח וסוף שבוע נעים

  6. ברוך שובך לבלוג!
    וואלה, אני קורא את הרשומה הזאת ונזכר ברגעים שבהם אני הולך במישור ונהנה.

    כשיונה וולך ז"ל כתבה את השיר היא, כמובן, לא התכוונה למישור פיזי.
    אני פשוט זורם עם החיים האלה, מתגעגע לימים שבהם אני הולך לבית ספר ושר החינוך הוא זבולון המר ז"ל. ומה שמעניין את ההורים שלי זה שאני לומד, מוציא בגרות והופך להיות בן אדם.

    1. ברוך שובי או ברוך שובך? אני כבר הרבה זמן פה…
      יפה שאתה זורם עם החיים. אני הרבה פעמים מרגיש שאני נלחם כל יום. אולי באמת לחזור לימי כתלמיד יהיו שיפור (אם גי גם אז היו לא מעט בעיות)

      תודה וחג שמח 🙂

  7. ברחוב כצנלסון בגבעתיים יש כל דבר שאתה צריך, משרוך נעל ועד נזם זהב יקר במיוחד לנחיר בת זוגך, מלוא חופניים מספרות [אגב ספירה], תמרוקיות לסידור ציפורניים, חנות ירקות, כמה מכולות, חנויות שמתמחות במוצרי יעקובי.
    כלומר, מי צריך סופר בכלל?
    רחוב ויצמן מרחיב את אפשרויות הבחירה עם חנות למוצרי בשר אחר, וברחוב ביאליק, לא רחוק ממש, סופר שמכניס את "טיב-טעם" לכיס הקטן.
    אז אינני חסר בסופרים.
    אותי אישית מרתקת השאלה – מה בין ספר [גוזז השערות] לבין הסופר [סופר היתדות אז, סופר מלים כיום?]
    עד כדי כך הגיגול בעברית קשה בגלל שיטת השורש הישראלי והיעדר ניקוד נלווה, לא הצלחתי למצוא שום ספר [מעצב שיער] רק ספר, ועוד ספר ודי נמאס לי. 😉
    חג שמח

    1. גם ליד הבית שלי יש לא מעט חנויות בה אפשר למצוא הכל (או כמעט הכל), אבל נוח לי לבצע קניות שבועיות מרוכזות בסופר גדול…

      בתגובה אחרת הצעתי שספר (שמספר שערות) נקרא כך כי בזמן שהוא מספר שערות הוא מספר סיפורים ללקוח…

      תודה וחג שמח גם לך!

    2. רק הארה: רחוב ביאליק הוא ברמת גן, לא גבעתיים – ויש בו כמה סופרמרקטים (מרות שהשופרסל בו הוא כנראה רשמית ברחוב סירקין ולא ביאליק).

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: